Flexibele managementtool voor Stedin.net

Energie

Het management van Eneco (toen Stedin.net) wilde de workflow voor eindgebruikers optimaliseren door de tijd die het kost om een klantverzoek in te dienen en te verwerken drastisch te verkorten. Dit vereiste zowel interne veranderingen als tools om het mogelijk te maken. Het huidige systeem was te complex en niet flexibel genoeg om een dergelijke nieuwe tool te ondersteunen.


Een van de tools kan het best worden omschreven als een overzicht of dashboard van alle verschillende, bestaande systemen en een manier om deze bestaande systemen met elkaar te laten kunnen communiceren. Naast de functie van dashboard, diende de gebouwde tool fungeren als hub tussen de klant, Eneco en externe aannemers.


Hoewel de tool voor intern gebruik was, moest het kunnen communiceren met externe webservices én kunnen communiceren met klanten en aannemers. Maykin Media heeft een website voor het intranet van Eneco ontwikkeld om aan alle wensen en eisen rond een dergelijke tool te kunnen voldoen.


In de oude situatie werd een formulier uit het ene systeem geprint en door medewerkers in een weer ander systeem ingevoerd. Op deze manier duurde het bijna een halfjaar (!) om een enkel verzoek van verwerking tot uitvoering te voltooien. Wij hebben een website gebouwd die met alle verschillende systemen kan communiceren en zo de medewerkers van de status van alle klantverzoeken kan voorzien.


Het systeem achter de website bekijkt klantverzoeken en verwerkt de simpele verzoeken (95% van alle verzoeken) automatisch, door alle vereiste informatie in de andere systemen bij elkaar te zoeken (bijvoorbeeld de controle van een postcode, het gebruik van Google Maps om de afstand tussen interessante plaatsen te meten of de controle van elektriciteitskabels) en deze informatie in interne en externe systemen te verwerken. Meer ingewikkelde klantverzoeken vereisen nog steeds enig handwerk.


Het eindresultaat is een proof-of-conceptsysteem op basis van Python, dat Eneco in staat stelt een simpel klantverzoek in één week tijd af te handelen.

Eneco