Website en boekingssysteem Huisdieropvakantie

Reizen

Huisdieropvakantie is een concept gelanceerd in 2014 voor het op een laagdrempelige wijze kunnen reserveren van pensions voor honden en katten. Het idee hierachter is dat ook huisdieren op vakantie mogen gaan net zoals hun baasjes, en dat door middel van een selectie van de beste pensions van Nederland het voor de baasjes zo eenvoudig mogelijk wordt om gerustgesteld op vakantie te kunnen gaan.

Maykin Media heeft de ontwikkeling van Huisdieropvakantie.nl gerealiseerd, inclusief reserveringssysteem voor de pensions, boekingsstraat en een ‘Mijn Huisdieropvakantie’ omgeving voor het kunnen inzien, wijzigen en annuleren van de reservering. Ook is het mogelijk om beoordelingen van de pensions te geven. Betalingen worden via de vertrouwde iDeal-omgeving gedaan.

De volledige omgeving is ontwikkeld in Python en Django, inclusief het CMS voor het beheren van content. Daarnaast is er een admin-omgeving waarmee de pensions, reserveringen en capaciteit van de pensions eenvoudig beheerd kan worden. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van de pensions zo goed mogelijk gewaarborgd. Ook de pensions hebben een eigen omgeving waarin zij hun eigen reserveringen kunnen inzien.

Daarnaast heeft Maykin Media voor hosting en support geregeld, wat voor een uptime van >99.9% van Huisdieropvakantie zorgde.

Helaas bleek Huisdieropvakantie eind 2015 niet levensvatbaar waardoor dit originele en gedurfde concept is stopgezet